BLOG HEADER

BLOG HEADER

Sunday, 24 July 2011

-Cuti laa weh... -

wwaahhh, best nyer laa bila dpt cuti kan...
2 ari lak tuh...
mmg dunia ni mcm aku yg punya laa bila dpt cuti even juz 2 days...
so smlm lepas la hajat nk mkn Mc Donald n Cool Blog... hahaha









Sunday, 17 July 2011

GADJET OH GADJET...

Aku xtau la sjauh mana korg minat gadjet...
tp aku mmg minat giler bab2 gadjet ni especially handphone & handycam...
tp buat masa ni impian nk memiliki gadjet2 yg canggih manggih tu blm tertunai lg la disebabkan kekangan kewangan...
tguu2 la nnt lau da keje..
tp dlm byk2 yg aku impikan, 1 je yg akan smpai kt tgn aku xlama je lg..
delivery lambat sungguh... !! yela, tgk jugak bli kt mana..
tp tukang belinye 2 la yg buat hal...
to Mr. Aqil Farhan, sy sdg mnunggu kepulangan awk, jd sila pulang cepat sket ek... !

 


                                      blackberry curve 9300, torch 9800 (latest model blackberry)

apple ipad wifi 3g model

sony-handycam-dcr-sx40er


ni yg aku nk sgt2...!! n sdg mnunggu kepulangannyer... huhu



Sony Ericsson Xperia Pro


p/s : aku hope laa aku blh dpt all of those things bila aku da keje nnt... biar berangan dlu, nnt insyaallah akan ditunaikan.. huhu

Sunday, 10 July 2011

KERANA Mulut, Badan BINASA



SALAM... Ari ni aku nk cte sal mulut2 org laa...
aku xmau la kata mulut org xbaik, tp selalunyer xsumenyer wangi...tul x?
aku pn ngaku, mulut aku pedas...
kadang2 kalo aku sound org, xpnhnye berlapik...
tp dgn org yg da phm aku laaa...
lau dgn yg baru2 ag, aku sound jugak tp beralas...

kat cni aku rasa x terlambat ag aku nk ucapkn CONGRATULATIONS!!! pd sume member aku yg berjaya lulus dgn cemerlang lam exam LEMBAGA JURURAWAT MALAYSIA baru2 nih... tahniah utk korg..Tp kna ingt prjalanan korang xselesai ag...dan prjalanan aku jugak bru start..so juz beware of me oke!! 

hah, dah alang2 ckp sal LJM ni kan.. aku nk cte la sal 1 bnda ni..pasal mulut org gak laaa...Dlu time skola aku slalu hafal peribahasa nih, Terlajak perahu blh diundur, terlajak kata buruk padahnya...so mmg nk dijadikan cte, aku ni student EXTEND... diulangi.. student EXTEND...!!so, bila aku da extend, aku da separate dri sume kwn2 aku terutamanya yg skelas laa...ingtkn bila extend ni ok ajela dgn yg lepas...rupe2nye tdk..

mintk maap laa ek lau ape yg aku ckp ni mngguris perasaan yg berkenaan...aku juz geram dgn dorg yg pndang serong n pndang rendah kt student extend ni..kteorg extend xsmstinye kteorng BODOH.. or xsmstinyer kteorg MALAS blaja...bkn nasib kteorg nk lepas tepat pada waktunyer...n bkn naseb korg jgk utk lps selama lamanyer....

antara yg aku dgr2 kt tlinga yg xbpe sensitip ni adalah :

  • `ish, apela dorg ni! asyik failed je... xmalu ker??
  • ``Extend?? ish mintk simpang laaa. bkn taste aku la extend2 nih`
  • `tu la main2 ag stdy, kn da extend.. dorg x pkir ke dorg susahkan mak ayah dorg?`
  • `kalo aku la extend, aku xsmbung dah. Membazir duit mak bapak aku jerk 
ni yg antara aku dgr laa...aku antara org yg pns hati bila dgr bnda mcm ni jd...tapi aku juz pikir positif.. besela org xpasal2 nk dengki...

dan, akhirnya.. ada antara mereka yg mnyakitkan hati kami dgn ayt2 di ats..dgn izin Allah, mereka KANDAS di tgh jln yg mereka bnggakan...

1 pesanan dri aku : ALLAH kalo nk byr cash ats ape yg kte buat, xpyh tggu kiamat. atas dunia da dapat bayarannya... ingat2 ajelaaa...SEKIAN...