BLOG HEADER

BLOG HEADER

Monday, 13 February 2012

Sedikit info yang orang xtau tentang aku... =)

Assalamualaikum…

Hurmm lama xbukak blog yer. Busy sikit larr. Ntah ape laa yg aku buat smpai busy sgt. Huhu. Tp ari ni aku juz nk tulis bnda yg simple je. Something tentang diri aku yg org tak tau. Jom tgk2.. =)



Benda2 yg org xtau tentang aku.................. :


*   Mak & ayah aku cikgu. Ayah ngaja skola menengah, mak ngaja skola rendah. Dua2 ajar BM. =)
*     Aku anak sulung dari 5 beradik ; 2 pmpuan, 3 lelaki.
*     Aku suke dgn no I/C aku, cz byk no 4.
*     Kuat tdo n kuat makan. aku xmemilih bab makan except for da few things. =).
*     Hantu novel.
*     Minat menari rather than menyanyi.. ( sore xsdp agpn huhu ).
*     Minat gadjet tp xmampu lagi mau beli. Nnt2 laa da ada duit sket... huhu.
*     Tak makan nugget & sosej. >> dunno why....
*     Mempunyai lidah & tekak yg agak kebaratan ( maknan melayu tetap di hati tau!!)
*     Sangat2 suka makan kt McD & Pizza Hut...
*   Double Cheeseburger & Meatball Carbonara adalah menu utama if aku pegi dua tmpat kt atas tuh.
*     Related to those 2 points above, sgt2 suke western food. Sgt mudah & sgt senang. aku jugak peminat setia cheese & daging.. huhu
*     Sgt suka memasak even x semua yg jadi..  (skg dah better cz da salu msk utk family )
* Suke sgt makan mcm2 jenis kek & aiskrim. tp aiskrim aku xminat yg cekelat.
* Suke minum susu. =)
*  Xberapa minat dgn megi. tp mkn jugak kekadang if da xada ape sgt nk dimakan.
*     Suka main game kt laptop sampai sangkut2 lappy.. huhuhu
*     Suka collect citer2 yg best yg pernah tgk kt wayang.
*     Hantu citer Harry Potters, Glee, Chuck, Chronicles of Narnia & CSI series.
*     Walopon `hantu makan`, tapi aku mkn dgn slownyer. Huhuhu. Kwn2 aku salu kata aku ni makan lambat. Bukan pew, aku rasa x syok arr mkn lelaju. Bak kata abg aku, xdpt menikmati sesuatu makanan dgn indah. Ceehh haha. 1 more thing, If aku sumbat bebanyak aku cepat tercekik !! huhu.. agpon, mkn lmbat2 ni cpt sket kyg n mempercepatkan penghadaman.
*     Then, aku de 1 tabiat pelik iaitu bila minum air, aku suke kemam air tu lam mulut sampai kembong2 mulut then bru aku telan sikit2. disebabkan itu, if aku try minum seteguk demi seteguk, aku cepat tersedak. Huhu.. cam baby kn?? Hahaha
*     Related dgn makan lambat, aku suke kunyah makanan aku lumat2 time ngah makan. Dlm Islam sarankan kunyah 44 kali kn? Tapi aku rasa, aku kunyah lebih 44 kali kot. Huhu.
*     Barang2 kesayangan aku termasuk lah, henfon dah smstnya. Laptop, handbag, kasut, hard disk, novel2 aku, n also bantal peluk aku.. huhuhu
*     Aku seorang yg byk cakap. Kdg2 sampai aku sendiri rasa yg aku ni byk sgt ckp smpai xada noktah. Huhuhu
*     Then, aku jugak seorg yg suka cakap laju2.. aku xtau laa org phm ke x aku cakap cz dah terbiasa begitu...
*   Sangat2 suka dgn bahasa asing. Buat masa ni, selain bhs ibunda, of coz laa English je yg aku conquer. Xada kesempatan lagi nk blaja bhs lain.
*    Sgt2 meminati cite English. Dunno why, dri kecik lagi begitu. Mcm aku statekn kt point yg kt atas tuh, aku minat sgt2 dgn Harry Potter. Sampaikan, slanga English aku kdg2 dgr cm dlm cte Harry Potter jgk. Huhu... stakat ni ramai gak laa yg puji English aku yg xbpe nk cair ni cz bunyik dia lain dari English org len. Huhuhuhu...
*     Percaya x aku pembahas sekolah ?? kalo org yg xknl aku siapa, mmg xkn caya. Tp kalo dia kenal, kompom dia caya !! sbb ape, cz aku gak ada mulut yg org kata agak pedas. Pantang kena sket, start laa mulut aku kuarkan bola api. Panas wooo... jgn try ek..
*  Suka carik kawan. xksh kawan dgn sesapa pon asalkan dia makhluk Allah jugak.
*  Suke berangan ; antara anganan aku adalah nk cari pkwe/hubby yg ado six pax. =P
* suke kaler purple. caya tgk arr blog aku neh. Purple saje...
*  Kalo tengok figura aku, org blh detect aku kecik. Xpadan dgn umo. Yup mmg aku kecik. Tggi 146cm jer. Berat bt masa skg 44-45kg. Mak aku ckp time kecik2 aku xske makan nasi. Dats why aku kecik... =)


Pjgnye laa aku ngarang eh... huhu.. smpai cni je laa dulu. Nxt time kte cter2 ag eh. Maseh cz sudi singgah pd yg nyinggah. Love u all.!!





Sunday, 15 January 2012

Jodoh : Bukan urusan kite...

Assalamualaikum..




Satu lagi entri utk hari ni. Almaklumla, duduk kt rumah xada buat ape. Byk mengarang laa jawabnya. Juz nk share ttg something yg jadi malam tadi. Bila pikir2 balik, betul keputusan yg dibuat tapi pd masa yg sama hatiku sgt2 kuciwa. Huhuhu.. Alkisahnya, sbnrnya perkenalan neh jadi dah lama sgt. Dah betul2 x igt bila tarikh yg sebenarnya. Besela, jmpa kt alam maya mcm neh, mana ingt, tol x? so, kisahnya berjumpa di myspace, dibawak ke yahoo messenger berlarutan sehingga webcam. Huhuhu

Aku xkisah if org kata aku senang sgt kasi someone webcam dgn aku. Aku webcam dgn org yg aku betul2 caya je. Lain dari tu, tadak. Dia yg aku nk cte ni orgnya blh tahan. Selalu kata aku comel smpai sekarang. Time aku knl tuh dia blaja lagi n asalnya dari Kelantan. Besela org Kelantan ni sume sweet2 kan. So dah tukar2 cite, tukar no fon, terus terang aku cakap aku mmg jatuh minat kt dia. Huhu. Tpi xblh lebih2 cz time tu nga ada pkwe. So, juz kwn2 blh la. Tapi bila dah tukar2 no tu, aku igt blh laa mesej aje kt fon cz nk harap aku online, alahai, brjanggut nunggunya. Time tu on9 still pkai dial-up lagi kt rumah. Mana pkai berukband2 neh. So, bila dia da xmsg x hape, aku pon let go je la. Mana la tau kot2 dia bz dgn awek dia kn. So, aku pon continue je life aku cm bese time tu.

So bila dah lama2, aku rasa dekat setahun lebih jugak laa kot kterog xcontact, tetiba nama dia muncul laa plak kt inbox FB aku. Dan2 je kn time tu. Aku yg memang ada penyakit pelupa ni puas sgt nk igt sape laa dia nih. Yela, org kt FB bukan btul sgt. Masing2 xmo letak nama betul. Mcm ape je. ( trmasuklaa aku, keh3 ). So, aku yg dah lama x on YM ni aku pon add laa emel yg dia bg kt YM akuh. Mmg aku time tu xdak idea langsung sapa la makhluk Allah ni. Puas dia cuba ingtkan aku. Sumpah aku x ingt sepatah haram pon sapa dia neh. Then aku decide nk on Skype, aku suh dia jmpa aku kt sana. Huhu.. xmo ah YM2 nih. Webcam sokmo sangkut. Benciii!!

So, bila da jmpa kt Skype, aku still x igt dia even aku rasa webcam kt Skype tu da ckup terang dah. ( aku ske skype cz xpyh susah2 nk taip, blh ckp direct tanpa gangguan). Sampai laa satu ketika, dia tunjuk kad pelajar dia n aku tengok nama kt ctu. Oraaiittt! Aku kenal... huhu. Pnyelaa payah. Yela, manusia kn sentiasa berubah. Kalo xbanyak pon sket aje. So, kebetulan pulak aku ni bru pas ilang syg org yg dipanggil BF. Jadi mmg perasaan minat tu automatik ditukar kepada sayang. Lam bpe jam aku Skype dgn dia tu, sumpah aku cakap aku betul2 jatuh hati n aku xmalu cakap yg aku sayang sgt2 kt dia.

Tapi time tu xberani nk cakap ape2 lagi cz bru jmpa kn. So, kteorg set another day utk meet once again kat Skype. Harinya adalah semalam. B4 dis dia bz exam. Aku pon xmau arr kaco dia stdy cz mmg nmpk dia ni sgt2 komited lam apa yg dia buat. So mlm td dah jmpa kt skype, dah webcam segala, dah gelak2 segala, dah bagi tips itu ini segala, siap masuk bab2 kesihatan lagi.. macam2 arrh cte. Aku pon malas nk tggu lama, aku pon tnya laa dia ni bila nk ada awek? Dia gtau kalo blh xmau arr ada awek lagi cz nk blaja dlu. ( cm pelik sket kn cz salu dak2 pmpuan je bg jwpn gini ) huhuhu.

Aku dgn x bertangguhnya lagi aku cakap laa kt dia ” sy suka dengan awk, awak suka saya x?” maybe soklan tu cepat sgt kot aku cakap tp apa blh buat, aku mmg betul2 kna cari sorg stedy pkwe skg neh. Cz nnt aku dah keje ntah bila lak masa aku nk ngular, nk usha2 pkwe. FB n blog ni pon ntah aku bukak ke x nnt. So mmg soklan aku tuh direct aje. Xada bengkok2 sana sini. Dia pon aku tgk cm tekejut je dgn soklan tuh. Aku pon cakap laa jugak, if xmau xpelaa. Aku ada sorg lagi yg ngah menunggu jawapan aku utk jadi awek dia. Aku tny dia betul2, nk ke x kt aku?? (nmpk sgt desperate kn? Tp apa blh buat cz aku mmg syg dia giler2!!) So, jawapan dia mmg buat aku patah hati. Huhuhu... Kata dia,dia suka jugak kt aku cuma dia nk habiskan study dia. Kalo blh ngah2 stdy ni xmo laa ada anasir2 luar cm awek ke kaco time dia stdy. Aku pon bru tau yg dia ni x minat bab2 mesej n call2 org neh rupenya. ( pdnlaa di syp je dgn aku dlu ). Dia kata dia xmo jadi cm member dia yg frust menonggeng n tertonggeng2 if gado dgn awek dia.

Hurmmm... dia da cakap gtu, aku xleh cakap ape lagi laa. Tp at da same time air mata aku da rasa cm nk kuar. Smpai satu saat tu pas aku pos status aku kt FB, aku da start nangis. Betul2 dpn webcam, depan dia. Dia tny gak aku asal aku nangis. Aku mls nk jawab n bila dia baca aku pnye status tu bru dia tau asal aku nangis. Dan ada satu bnda lagi yg buat aku nangis giler2 malam td bila dia pos status kt FB dia mcm nih :

sedih bila melihat si dia sedih.. ~ apakan daya, minta maaf, keluargaku menharapkanku.. minta maaf...


Aku dah xterkata ape2 lagi. Xpela, aku cakap dgn dia. Lau ada jodoh adala. Dia suh aku tggu lagi 2 thn. Hurmm.. aku kata kt dia aku xdpt janji. Aturan ALLAH, sapa yg tau kn. So, aku rasa buat masa ni its better that aku jauhkan diri aku dari dia. For sure la nk mengubat hati yg lara ni. N aku pon xmo kasi dia stress. Org ngah stdy ni stress dia lain macam sket. Aku pon paham cz aku pon student gak dlu. So, buat masa ni aku rasa aku kawan2 je laa kot dgn sesapa yg dtg lam hidup aku. Satu prob aku, aku cepat jatuh sayang kt org. Haii xtau la pekena dgn aku neh. Agak2 de x ubat utk org cm aku neh???

p/s : Hnya ALLAH saje yg tahu sapa jodohku n siapa saje, aku terima dgn redha.  pada dia yg aku maksudkan, sy xberani nk janji, tapi saya akan usaha =)

Saturday, 14 January 2012

Kalaulah ada WHITE HOUSE Malaysia.... hurmmm...

Assalamualaikum sume…

Arini dapat satu idea nk tulis sal 1 benda neh. Semalam duk tengok tv kt History channel kt Astro. So tajuk dokumentari tuh `It`s Good To Be A President.` ermm dokumentari nih sal cte presiden2 yang pernah menetap di Rumah Putih dan tentunya yg pernah menjadi Perdana Menteri United States of America. B4 aku nk smpaikan apa yg aku rasa tentant cte tu smlm, jom kte baca sket sal Rumah Putih or The White House neh. Ada lagi yg xtau neh.

  • tempat tinggal rasmi presiden dan keluarganya selama masa dia memegang jawatan tersebut
  •    pejabat presiden
  •    terletak di 1600 Pennsylvania Avenue di Washington DC, dibina antara tahun 1792 hingga 1800.
  • direka oleh arkitek berbangsa Irish, James Hoban,  dengan kos pembinaan ketika itu sebanyak AS$232,371.83 (RM831,112.81)
  •    menjadi kediaman rasmi bagi setiap Presiden AS sejak John Adams iaitu Presiden kedua AS yang memerintah dari 4 Mac 1797 hingga 4 Mac 1801.
  • bangunan setinggi enam tingkat, termasuk dua tingkat bawah tanah, dengan keluasan lantai 55,000 kaki persegi.
  •  mempunyai 132 buah bilik, 35 bilik air, 412 buah pintu, 147 buah tingkat, 28 ruangan pendiangan, lapan buah tangga, tiga buah lif, sebuah gelanggang tenis, sebuah lorong permainan boling, panggung, trak untuk berjoging dan kolam renang. (WOW!!!)
  •   Ia menempatkan Kediaman Eksekutif (untuk keluarga Presiden), West Wing (Pejabat Presiden, Oval Office dan Pejabat Kabinet), East Wing (Pejabat Wanita Pertama) dan Pejabat Lama Eksekutif (menempatkan Pejabat Presiden dan Naib Presiden).
  • Di awal pembinaannya, White House boleh dikunjungi oleh orang awam, tetapi kemudahan itu kemudiannya ditamatkan kerana bimbang serangan pengganas
  •   Pada tahun 2007, kerja-kerja pengubahsuaian telah dilaksanakan di Press Briefing Room dengan penambahan kabel optik fiber dan skrin LCD untuk memaparkan carta dan graf tertentu. Proses tersebut menelan belanja AS$8 juta (RM28.5 juta) dan mengambil masa 11 bulan. Bahagian ini juga digunakan sebagai lokasi penggambaran untuk siri televisyen popular, The West Wing.
  • Presiden Nixon kemudian mencipta bilik media moden di atas kolam renang lama ketika pemerintahan Franklin D. Roosevelt (4 Mac 1933 - 2 April 1945), selain menambah lorong lane individu boling di bahagian tingkat bawah tanah.


Actually byk lagi bnda sal White House neh. Pndai2 laa korg cari lam tenet eh. Kalo pandai bukak FB n Blog sure2 laa pndai google bnda len kan. De ke org xreti cari fakta2 dunia lau da bukak tenet?? Hurmm nyway, bkn bnda sal tenet neh aku nk cte. Aku nk cte sal apa yg terlintas kt kpala aku time aku duk nengok cte neh.

Secara amnya, aku rasa korang pon tau kn yg smpai skg neh, USA dah ada 44 org Presiden yg pernah memerintah dan prnah melakukan pelbagai perubahan ke atas White House neh. So, yg melayang2 lam pikiran aku time tuh, kalolah kerajaan Malaysia buat Rumah Presiden cmneh dan membuat pelbagai perubahan yg menelan belanja berjuta2, aku rasa, memang terbalik kot negara kte neh. Ntah jadi apa ntah xtau laa.

Tapi nasib baik jugak laa kte pnye PM2 aku rasa still waras lagi laa kot dri presiden2 USA neh. Mana x nya, lam umah sendiri pon nk buat lane boling. Giler ke hape?? Haaa, sebabnya rakyat kt USA ni bukannya sihat sgt mental dorg. Dorg kalo dah taksub dgn satu bnda neh, dorang akan buat tanpa usul periksa. ( aku rasa kte pon xlama lagi jd gini). Presiden2 dorg xleh merayap kemana2 tanpa ada Agent Secret Service dorg. Sebab tu kalo trjmpa dorg neh kt mana2, jgn harap kla ko nk dekat cz agent dia sentiasa ada even lam White House sendiri!! Kat Malaysia neh, aku rasa kte blh lagi kot jmpa Tun Mahathir kt Konikuniya, kdai buku kt KLCC tuh. Tu pon pngawal dia jauh sket je dari dia. Siap dia tegur kte ag ada tauu!!!  Kat US, jgn harap laa president dorg nk wat cmtuh. So, dlm erti kata lain kte UNTUNG!!.

 Selain tu, presiden2 USA neh ada satu tmpat yg dipanggil Kem David, utk mereka sekeluarga beriadah, jauh dari rakyat. Menariknya, Kem David ini xwujud langsung atas peta USA. Means, ianya sgt2 secret dan khabarnya xramai pon yg tau kewujudan kem nih. Kt malaysia neh ada ke tmpat secret utk PM2 kte?? Ermm, ntah laa, xsmpat nk selidik. Huhu.. pndai2 laa korg.

Agak2 korang laa, kalo betul ada WHITE HOUSE kt Malaysia neh, rakyat setuju x? Alangkan MB ada rumah eh salah2, Mahligai besaq pon org saman, blm lagi PM ada rumah besaq. Tol x? Hurmm pasal pe dia wt rumah besar2 tu pon aku xtau laaa. Kalo aku laa jadi dia, aku buat rumah tu cukup2 utk ahli keluarga aku, muat2 utk kerabat aku datang umah aku. Then duit yg lebih2 tu of coz laa salur kt tmpat betul n one more thing, aku rela beli tanah byk2 smpai habis juta2 ringgit then aku wakafkn suh dorg buat masjid, surau or tanah kubur. Kn lagi bagus lau gtu.

Buat masa ni aku rasa rakyat Malaysia da hilang sket2 tamadun yg ada. Kalo sejarah kata, org zaman batu dulu xada tamadun, aku rasa dia silap kot. Sapa laa aku nk kritik sejarah kn, tapi aku rasa korg pon blh tgk dunia hari ni mcm mana. Xpayah g jauh2 nk tgk betapa tamadun ato x rakyat negara org, tgk negara sendiri sudah. Yg sgt2 pelik, org2 yg bak kata pepatah yg aku buat sendiri, ”rumah kata bye, kubor kata hye”, org2 ni laa jugak yg mencetuskan ketidaktamadunan ( adoi btul ka ku eja??) generasi2 pelapis. Kalo yg tua pon da sewel, apatah lagi yg mudanya. Haiii, nmpaknya tahun2 akan dtg ni penuhlaa wad sakit mental yek.


p/s : hny utk bacaan ringan. Kalo nk ambik berat, tu ko pnye pasal. Aku juz kuarkan ape yg aku rasa. Kalo ko terasa, there is something wrong wit u! =)

Tuesday, 10 January 2012

Cover Songs : Yg aku minat sgt2 tgk n suke dgr... =)



1. Aku mmg minat sgt2 kt lagu neh !! huhuhu.. dunno original song sapa yg nyanyi. skg da byk buat version sendiri. yg kt atas neh cover by Thaqif, from Singapore. 




2. Haa yg ni cover song by Thaqif gak. penyanyi asal lagu neh org Singapore jugak, Didi Cazli nama dia. blh thn laa sdp.. huhu


 3. Hah jgn terkejut cz ada Thaqif lagi.. hahaha.. aku mmg minat suara dia so mmg xleh nk skip lagu len ag.. huhu.. Penyanyi asal lagu neh from Singapore jugak, Taufik Batisah. But kali ni cover song Thaqif ada duet. huhu.. pnyanyi baru jugak kt singapore, Hydir Idris. still young, umo pon bru 18 or 19 cmtu laaa... tp sore mmg power giler... =)



4. Hehehe... demam ombak rindu xsurut ag eh.. haa neh lagu cover by Hydir Idris. Thaqif pon de wat gak lagu Ombak Rindu neh tp xbpe best arr... Suara Hydir ngancam. huhuhu




5. Oooopsss... another Ombak Rindu cover!! hahaha... vid ni last week aku share kt FB aku. siap men komen2 ag dgn pnyanyi dia. Msti korg tny eh, sapa laa FS or Fairuz Selamat neh eh? Ermm igt x lagu "Cinta Remaja" yg kumpulan Antz & Elyan nyanyi time skola tuh? Haaa dia ni laa vokalis kump Antz tuh.. huhuhu.. dulu tu time budak2. skg ni da jadi mamat da. huhuhu




6. Fairuz lagi!! hehehe.. Kisah Hati by Aliah. power arrr dia nyanyi. sumenye lagu2 nada tggi. I wonder why he didnt sing again nowadays. hurrmmm..




7. Hyepp!! sapa xknl Shila Amzah kn?? huhu... hah lagu neh da ada kt mana2 radio dah. Video Clip dia pon sweet giler koottt!!! hahahaha...




8. Someone like you by Adele. mmg best sgt2 suara Shila dgn lagu neh... !!! sempoi jek dia nyanyi...




9. Nampak sgt lagu Alyah neh best.. huhu... Akustik je kot... sdp sgt2... huhu..




10. Cute baaannnngggaaatttt suaranya!! huhuhu... Buat Aku Tersenyum from SO7, cover by Shila Amzah.





11. Allalalalalalaa cute giler dia nyanyi lagu neh!! huhu.. yg penting sore ttp maintain sedapppp!! huhuhu...




p/s : da pnt laa search vid2 neh.. kalo ikutkan ati byk aga lagu2 yg aku nk letak kt cni. Tp lagu cover yg aku minat sumenya kt ats neh. 4 org neh aku paling suke search kt Youtube especially lagu2 terbaru yg dorg cover... huhuhu.. best siiookk!!! =)

Sunday, 8 January 2012

KENANGAN : 1 Penghormatan... =)

Assalamualaikum…

Hari ni tetibe je naik satu idea utk entri kali neh. Idea tu dtg mencurah2 ke ladang gandum time aku dgr ceramah amali kt skolah memandu pagi tadi. Bila balik rumah, lpe nk jot down the idea. Bila aku ngadap lappy neh, slow2 idea tu dtg kt aku balik. Alhamdulillah, masih lagi baik ingatan diri ini biarpon sudah agak berkurun ( berkurun ke? ) x mengadap buku. Huhuhu...

Masuk hari ni hampir 3 mggu berada di rumah. Masih lagi berhoneymoon kata org. Huhu.. biarpon da ramai kwn2 aku yg da start submit resume and ada tu dah keje dah pon tapi aku masih lagi blm buat ape2 utk further aku pnye life. Buat masa ni, aku duk umah jadi tukang masak merangkap `maid` mak aku. Then aku nk hbskan dlu blaja kete aku, nnt dah keje ntah bila laa plak kn nk amek. So, better settle awal2. kan?

Tapi, bila dah lama2 kat rumah ni, almaklumla, 3 thn kt tmpt org, 3 thn yg aku rasa sgt2 happening, 3 thn yg aku sgt2 sayang, so perasaan tu da rasa lain sket arr. Huhu.. kalo dlu, bab mkn mmg terumbang ambing laa.. mmg x ikut langsung piramid makanan tuh. Taramm je sume bnda. Yg baik ke yg xbaik utk kesihatan ke, sume sumbat. Nak2 time nk exam, ermm mmg naik badan. Kalo kt rumah ni, aku masak, aku makan. Pastu xkemana2, duk aje mengeram kt umah. Lagi laa naik bdn aku. Huhuhu

Then bila kt rumah ni, kebebasan tuh limited sket laa. Kalo dlu blh kuar g bdr, g ECM, Megamall ke, tgk wayang, karoke, g mkn2 kat TC, & last but not least, makan McD & Pizza Hut!!! Sumpah aku rindu nk buat mcm tu. Kt tmpat aku neh, ada gak bnda2 cmtuh. Wayang pon dah nk bukak, bowling pon sama. Tp.... JAUHHHHHHH!! Alangkah bgusnya kalo aku masih ada lagi keberanian nk naik bas. Huaaaa...

Tapi, lam byk2 bnda yg aku rindu, of coz la aku paling rindu kt kwn2 aku. Masing2 pon da jrg jmpa, kontek pon xberapa cz dorg pon ada yg da start keje. Nsb baik laa gak ada FB. Kalo x, mmg ntah kemana laa kteorg. So, aku lau xada keje sgt kt umah, gambar2 lama yg ada kt lam laptop aku tu laa yg aku duk hadap. Tu je laa bhn lepas rindu kt dorg. Kdg2 duk tgk video member2, gelak sorg2. huhu.. mcm2 kenangan.

Satu je aku nk ckp kt kwn2 aku yg kt luar sana, aku hny mampu ucapkan syukur & terima kasih pada ALLAH sebab bg aku peluang knl dgn korg2 sume walopon dlm masa yg agak singkat. jauh d sudut hati aku, aku hrp friendship ni kekal sampai bila2. Insyaallah, ada umur n ada jodoh, kte jmpa lagi ok!!

Salam sayang, Nur Amalina Azman. =)


*ni sume member2 yg aku syg. dpt nk letak sume. mana yg ada je.. =)






















Tuesday, 3 January 2012

Couple : Macam2 Hal Laaa... =/

Assalamualaikum…

Hari ni menulis lagi setelah beberapa hari mencari idea utk dihampar di sini. Hurmm rasanya x byk kot cerita yg ada berlaku sekeliling aku. Semuanya masih berkeadaan baik dan berjalan dgn lancar. Alhamdulillah, hidup bersama keluarga terasa sgt2 gembira. Oh ya, bln 3 thn 2012, aku kna amek MUET. Ujian speaking 21/2/2012. walopon tarikhnya jaoh lagi, tp aku da start rasa takot. Maklumla, da lama x speaking lam BI. Risau jugak lari ke laut speaking aku. Huhu. Harap2 sumenya ok.

Hah, actually cte sal MUET tu xdek kna ngena pon dgn apa yg dok lam pikiran aku skg neh. Aku rasa ni kali ketiga dah kot aku jadi mcm nih. Sesapa yg ada pkwe aku rasa msti xmau jadi cm aku kn? Mana taknya, da dkt 3 mggu lebih da aku x contact dgn dia. Mesti korg akan kata, `g la contact dia pulak` yes i agree wit that. Tp bila aku call or mesej, xada balasan langsung. So cmne tuh ek? Aku pnt dah mengalah. Yg lepas pon asyik aku jugak yg duk anta msg kt dia even dia xreply msg aku walau sau pon. So bila aku bg pilihan teruskan ato stop kt cni, dia terus msg kata dia nk teruskan. Mintak maaf jgn ckp laa bapak laa byknye lam inbox aku. Xsmpai 2 bulan pon bnda tuh jadi, aku kna skali lg. kalo korg, sakit ati x?

Ntahlaa. Aku sendiri pon xtau. Salah aku ke ?? aku x berani nk salahkan sesapa but aku da xtahan sgt. Bila org tny `pkwe ko kemana ?`, aku juz jwab `M.I.A`. xtau ktne. Aku juz think positive je. Maybe tmpat dia banjir kot. Xde tmpat nk cas nset, n xblh nk kuar bli topup. Tp smpai bila eh ? xkan lama cmni kot xmsg or call aku ? lama2, aku da jd malas. Biarlaa dia. Ape2 pon, aku doakan dia selamat n bahagia kt mana je dia pergi. Then ada org tny ag, `ko ada pkwe kn, asal ko letak status kt FB single arr` ? ermm bnda tu penting ke kalo nk letak ? yg aku tau, aku mmg single cz aku xkawen lagi. Bru couple kot, xpyh laa nk gtau satu dunia yg ko `in a relationship`. Kalo in a relationship pon still nk menggatal dgn org len watpe an?

So, bila daa cm sunyi2 nih, yelaa xdo toman weh den nk msg.. hahaha. So knl2 laa jugak dgn beberapa org. ada tu org jauh2, ada tu dkt sgt2. tapi, aku xsure laa dorg neh juz main2 ke or btul2 nk kt aku. Aku bkn pe, aku xreti nk main2 kan anak org neh. Yg aku tau, skali aku da jatuh cinta, mmg pyh aku nk pulangkan cinta 2 balik. Haddooii... payah kalo gini. Cm kes aku dgn ex aku dlu arr, smpai skg kot aku still ada rasa syg kt dia. Yg lagi bodoh, kdg2 aku rasa, aku still mengharap kt dia utk smbung balik cnta kteorg. Adooii laaa.. bila aku pk balik, cam lawak je. Sorry eh awak... hahaha

Mak kata, mak x kisah kawan dgn sesapa pon, asalkan orgnya senonoh. Huhu... ada gak dia tny ada pkwe dah ke, aku ckp kt mak `no komen`. Hahaha... nnt laa mak ye, akak nk keje dlu, kmpul duit anto mak n ayah g haji, nk byr duit hutang ptptn tuh, then nk support adik2 blaja. Then akak xmau laa nnt akak nk tunang pon still guna duit mak ayah ag. Slagi x hbs 3 bnda tuh, lmbt lagi laa jwbnya akak naik pelamin. Hihihi.

Tu je laa kot nk cte.. kna pk idea bru lakk ape nk tulis nnt. Frankly speaking, aku da lama x menulis so rasa cm pelik je nk start ayat. Huhu. Salam sume...


p/s : de org offer jd pkwe aku. Ermm mau terima ato x eh?? =)